Az elmúlt 4 év értékelése IV. rész – Az Alaptörvény és egyebek

MAGYAR TULAJDON!

Adatokkal, melyeket a multinacionális tőke kezében lévő média elhallgat!

Az elmúlt 4 év értékelése IV. rész – Az Alaptörvény és egyebek

Szerző: Elek Attila, Független SZABAD EURÓPA, www.szabadeuropa.com 2014.02.22.

Figyelem! Idézni csak a forrás és a szerző feltüntetésével lehet!

Segítse munkánkat, fizessen elő a SZABAD EURÓPÁRA. Előfizetési feltételek itt!

Folytatjuk az Orbán kabinet elmúlt négy évének értékelését. (Az első részt itt, a 2. részt itt, a 3. részt itt találhatja) A téma igen izgalmas, az olvasók nagyszámú hozzászólása igen megtisztelő számunkra. Törekvésünk – melyet nem győzünk eléggé hangsúlyozni - továbbra is a következő. Azt szeretnénk, ha Magyarországon olyan polgárok élnének, akiknek saját gondolataik, elképzeléseik vannak sorsuk alakításáról. Ezért egy percig sem tagadjuk, hogy írásaink provokatívak. Többen észrevételezték, hogy „lenézem” a magyar polgárokat, amikor alacsony szellemi színvonalat emlegetek. Nos kérem, erről szó sincs! A polgárokat SOHA nem nézem le, mint egyént. Az viszont rendkívül zavar, ha értelmes emberek nem használják agyukat, nem gondolkodnak, hanem hagyják magukat birkaként kezelni. Ez a MAGATARTÁS elfogadhatatlan. Soha nem írtam pl. azt, hogy aki egyetért Orbán Viktorral az alacsonyabb szellemi színvonalú. Én azt írtam, hogy aki elhiszi Orbán Viktornak, hogy pl. a trafikmutyi azért van, hogy védjék a gyerekeket a cigitől, az abban a pillanatban egy vakhit által vezérelt nem gondolkodó lénnyé változik és valahol belül ő is tudja, hogy ez hazugság. Például előző cikkemben én is több dologban egyet értettem Orbán Viktorral, de nem mindenben. Ha valaki MINDENBEN egyet ért vele ott gond van. Tűzzel-vassal küzdünk a szellemi tunyaság és a vakhit ellen.

Küzdünk a politikai vakhit ellen, mert elnyomja a gondolkodást, ellustít, kiöli a kezdeményező készséget, rontja a nemzet túlélési esélyeit.

Mire gondolok? Egy konkrét példát szeretnék bemutatni. A szabadeuropa.com internetes hírportál erőteljesen gondolkodik azon, hogy feljelenti Balogh Zoltán minisztert és felmentését kezdeményezi munkaköréből, alkalmatlanság miatt. Nézzük miért! Úgy gondoljuk, hogy az alábbi eset minden gondolkodni tudó ember számára jól példázza a szellemi tunyaság és a kegyencek elleni küzdelmünket. Balogh Zoltán egy TV műsorban a nagy vitát kiváltó Szabadság téri emlékmű ügyében a következőt válaszolta a riporter kérdésére: „Én ebben az ügyben a kormány döntésével fogok egyetérteni és abban a vitában nyilván részt fogok venni. Már többször beszéltünk kormányülésen erről az ügyről, a miniszterelnök fog egy döntést javasolni, akkor én ezt el fogom fogadni és támogatni fogom, ő fogja végső soron meghozni a döntést….” Őrület!
Kérem szépen, Balogh Zoltán Magyarország minisztere feketén-fehéren kimondja, hogy semmilyen elképzelése sincs a dolgokról, minisztersége csak és kizárólag arra irányul, hogy támogassa Orbán Viktor döntését, lett légyen az bármi. Ez kérem, felelőtlenség és egy magyar minisztertől azt kell mondjam hogy elfogadhatatlan. Hogy mondhat valaki ilyet, amikor nem is tudja, hogy mit fog dönteni a miniszterelnök? Ez a miniszteri esküjének a megszegése. Ő ugyanis nem arra esküdött fel, hogy támogassa Orbán Viktor bármilyen döntését. Ehhez nem kell magasan képzett, gondolkodni tudó, terveket készítő, elemző miniszternek lenni, ehhez elég egy birkát beállítani erre a posztra és szavazásnál a farkára lépni, hogy bégessen egyet, helyeslése jeléül. A legszomorúbb az egészben, hogy Balogh ezt teljesen helyénvalónak találja.

  Balogh Zoltán miniszter szerint, Orbán Viktor meghozza a döntést és neki az a feladata, hogy azt támogassa. Tényleg ennyi lenne csupán egy miniszter feladata? Tudtommal ez egy kegyenc feladatköre.

Ezen a példán keresztül talán megérti a Kedves Olvasó, hogy mi ellen küzdök. Az ellen a szellemi tunyaság ellen, ami minket magyarokat manapság egyre jobban jellemez. Az ellen a gondolkodni nem akarás ellen, aminek egyenes következménye az, hogy bármit csinál úgymond a „mi oldalunk” az úgy helyes és bármit tesz az ellenoldal az meg helytelen. (Már az is őrület, hogy „oldalakra” van szétosztva a nemzet) Ez ellen a szellemi sivárság ellen vesszük fel a harcot. Mert igen kérem, ki kell mondani, hogy hiába káprázatosan tehetséges például Gyurcsány Ferenc a kampányolásban és ismerjük el, hogy kiváló szónok és előre megírt szöveg nélkül remekül reagál vitás szituációkban. Ezeket ismerjük el, de becsapnánk magunkat, ha bárki azt gondolná, hogy Gyurcsány Ferenc jól tudta kormányozni az országot. Látni kell azt, hogy Gyurcsány teljesen alkalmatlan volt miniszterelnöknek és nem tudott ebben a funkcióban jól működni. És nem az öszödi beszéd miatt, annak nincs köze a kormányzáshoz, hanem azért, mert abban tehetségtelen volt. Látni kell, hogy Gyurcsány narcisztikus hajlamával és azzal, hogy hajlamos néha a ripacskodásra, hiába mond komoly dolgokról fontosakat, sokszor lenullázza a magát. A fő problémám most is ez.
Az úgynevezett jobboldalról meg nem tudom például elfogadni azt az elvtelenséget, hogy ugyanarra a cselekedetre másként reagál. Nagyon leegyszerűsítve egy profán hasonlattal, ha Gyurcsány ….. egyet, akkor a jobboldali szimpatizáns befogta az orrát, azt mondta fúj, de büdös, és micsoda illetlen viselkedés ez. Ugyanez a „jobboldali” ember abban az esetben, ha Orbán …….., akkor mélyet szippant belőle, elégedetten csettint a kezével és felkiált, hogy micsoda friss falusi levegő.

  Szeretett hazámban tényleg minden sarkon kommunisták és nácik állnak lesben? Miért kell Orbánnak és Gyurcsánynak nemlétező veszélyekkel riogatni? Az eredmény nem lehet más mint, hogy az amúgy marginális számú kommunisták és nácik esetleg erőre kapnak.

Amennyiben tudniillik ez nem történik meg akkor a Balogh Zoltánok országa leszünk, aki bármit dönt is Orbán, elfogadja azt. Az ilyen mértékű kegyencség, szolgalelkűség egy nemzet halálához vezet, mert kiöli a kezdeményezőkészséget, az önálló gondolkodást, a vállalkozó kedvet, mert úgysem érdemes vele foglalkozni, úgyis csak a csókosoknak jut a javakból, elv kerekedik felül. Ha nem látja egy szavazó a hibákat és azt nem teszi szóvá, akkor azok soha nem fognak kijavításra kerülni. Le kell bontani a megosztott nemzet között húzódó szögesdrótokat.
És ez nem azt jelenti, hogy most mindenki szavazzon meggyőződése ellen. Ha valaki esetleg ezt értette ki belőle, akkor nem ment át a mondanivalóm. Beszélni kell! Kommunikálni egymással, érvelni, mérlegelni, meggyőzni, kulturáltan vitázni. Megadni a másiknak is azt a lehetőséget, hogy igaza lehet neki is egy más nézőpontból.

Talán ezzel a cikkemmel is hozzá tudok ehhez járulni. Előre is elnézést kérek azoktól, akik a Horthy témát keresik, de a hely rövidsége miatt, és mivel fontosnak tartom a témát, arra egy külön cikket fogok szentelni. Nézzük most a mai témánkat, ez pedig az Orbán kabinet azon tevékenységei, melyek nem tartoznak a gazdasági oldalhoz. Többször vissza fogok utalni arra, amit a bevezetőben írtam, hogy a magyar emberek önálló gondolkodás nélkül nyilvánítanak véleményt csupán hit alapján.
Erre kiváló példa az új Alkotmány, az Alaptörvény. Az Orbán-kormány lett légyen bármilyen okból úgy gondolta, hogy számára nagyon fontos a magyar alkotmány átírása és mindezt a 2/3-os többségével meg is tehette és meg is tette. Lett erre nagy felzúdulás az úgynevezett balliberális oldalon és buzgó helyeslés az úgynevezett jobboldalon. De kérem szépen, mire fel? És itt és most arra kérem a Kedves Olvasót, hogy tegye szívére a kezét és őszintén vallja be magának, hogy az új magyar Alkotmányt nem olvasta. Úgy gondolom nem kockáztatok sokat, ha nagy tétekkel fogadnék arra, hogy Magyarország új Alaptörvényét ezer emberből 999 biztosan nem olvasta, annak tartalmáról elképzelése sincs. Ehhez képest miért ágál ellene egy ellenzéki szimpatizáns, és mire fel támogatja azt egy jobboldali választópolgár? Az új Alkotmány a legjobb példa arra, hogy önálló gondolkodás nélkül védünk vagy támadunk valamit. Ez kérem teljességgel elfogadhatatlan számomra. Ez ellen küzdök.

  Az új Magyar Alaptörvény, amit senki sem olvasott, de mindenkinek van véleménye róla. Csakhogy az elolvasása nélkül nem lehet önálló vélemény, önálló gondolat.

Még egy példa. Az Orbán kormány első intézkedései között kapott színházat Dörner György színművész. Dörner példáján szeretnék bemutatni valamit. Egy társadalomban közszereplők, mint például színészek, élsportolók, művészek teljesen természetesen, ha úgy gondolják, kifejtik politikai nézeteiket, akár szóban, akár írásban, esetleg pártrendezvényeken való megjelenésükkel. Szerintem ez egy teljesen normális dolog. Az viszont már elfogadhatatlan, hogy bárki, aki a számára nem szimpatikus politikai nézeteket vall egy híresség, akkor megtagadja őt. Borzasztónak találom, hogy olyan művészeket, színészeket tagadnak meg és pocskondiáznak egyesek, akik évtizedekig szórakoztatták, nevettették őket. Hát milyen ország lettünk mi, hogy bárki megszólja Egerszegi Krisztinát, mert a Fidesz színpadára ült. Hogy veszi a bátorságot ahhoz, hogy Kudlik Júliára rosszat mondjon csak azért, mert a Fidesznek vállalt konferálást. Milyen jogon gondolja bárki is, hogy joga van Farkasházy Tivadart vagy Gálvölgyi Jánost bántani, akiknek a rádió kabaréin évtizedekig nevetett. A példákat sorolhatnám még, nyilván ön is tudná folytatni a sort. Hát hová jutott ez az ország kérem? Nézzük konkrétan Dörner György esetét. Nehogy már nekem Dörner Györgyöt meg kelljen tagadni, akinek kiváló orgánuma megannyi filmben szólalt meg szinkronhangként. És Dörner hangja évtizedekig szórakoztatott és szórakoztat ma is engem. Miért kellene megtagadnom Dörnert? Ez nem lenne normális dolog. Az teljesen más kérdés, hogy nem értek politikai nézeteivel egyet, de hát nem is fogok vele egy pártgyűlésre járni. De attól művészetét is dobjam ki? Ugyan már!

Amúgy jellemző Dörner színházára, az Új színházra, hogy az ottani tüntetők nagy része nemhogy belülről, de még kívülről sem látott színházat. Színházba az emberek 1%-a sem jár. Mire föl volt ez a nagy felhajtás? Csak nem gondolta bárki is, hogy azok a kopasz fiatalok valaha is egy Dörner előadásra is bemennek. Itt megint arról van szó, hogy a magyar ember nem gondolkodik, hanem csak vezetői vezényszóra megy és béget.

Ha bárki is például elolvasta a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, ami az Orbán kormány első intézkedései közé tartozott, akkor, ha egy kicsi jóérzés is szorult volna belé, azt összetépte volna és azt mondta volna, hogy ez nemzetmegosztás. A nyilatkozat ugyanis arról szól, hogy a magyar nemzet összeszedte utolsó életerejét és megválasztotta a Fideszt. Csak félve kérdezem, hogy mi van azzal a 3,5 millió szavazóval, aki a 2010-es választásokon nem a Fideszre adta a voksát? Ők nem tartoznak a nemzet életerejéhez? Egy normális országban egy ilyen nyilatkozatot, írja azt bárki, egy önállóan gondolkodó polgár megvet. Épeszű ember nyilván csak röhög (kínjában) pl. a Kerényi-féle ámokfutásokon. Nevetséges festmények 20 millióért, meg az Alaptörvény asztala. Nem hiszem el, hogy ez pártállástól függetlenül támogatható és nem visszatetszést keltő dolog. Ugyanúgy, ahogy Kóka János is számomra elfogadhatatlan volt és szapultam a volt Elender vezér (Kóka informatikai cége) ámokfutását pl. a sulinet programmal. Miért nem volt ellene akkor lázítás a Fidesz részéről? Hát, mert Fideszes háttéremberek is jól jártak ezzel a programmal. Ki gondolná például, hogy egyik erőskezű – amúgy milliárdos –jelenlegi miniszterünknek igen nagy érdekeltségei vannak a számítástechnika területén. Ugye-ugye! Engedjék meg, hogy a jelenlegi helyzetben többet ne írjak, mert egy esetleges újabb per a megszűnéssel fenyegetni a lapunkat.

  A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata. Ahelyett, hogy egységbe kovácsolná a nemzetet tovább mélyíti a szakadékot magyar és magyar között. Kirekeszti azokat a milliókat, akik nem a Fideszre szavaztak 2010-ban. Az MSZP 1 millió szavazóját, a Jobbik 800 ezer voksát, az LMP 300 szimpatizánsát és a további 400 ezer szavazót, akinek a választottja nem jutott be a Parlamentbe. Kinek jut eszébe ilyen nemzetmegosztó nyilatkozat megírása?

Kérem szépen még egy gondolat az úgynevezett lopásokról. Úgy gondolom, hogy ha ebben a témában is a mi kutyánk kölyke elve érvényesül, akkor a nemzetünk haldoklik. Mit jelent a mi kutyánk kölyke elve? Azt jelenti, hogy ha egy bűnt elkövet valaki a mi táborunkból azt megvédjük, míg ha a másik táborból követi el valaki azt, akkor azt meg üldözzük. Milyen ország vagyunk mi már így? Miért nem mondjuk ki egymás között, hogy igenis felháborító dolog autópálya alagutakat építeni 50 méteres dombok alá, elfogadhatatlan viaduktot emelni dupla pénzért, felháborító, hogy sulinetes program keretében egykori és mai miniszterek cégeit tömjük pénzzel. És ugyanilyen elfogadhatatlan Orbán kertje végébe stadiont építeni, Simicskáknak, Nyergesnek és Mészárosnak nyernie minden pályázaton. Amennyiben nem tesszük meg, hanem úgymond a mi oldalunknak elnézzük a simlisségeket, az eredmény nem lehet mást, mint Hagyó Gáborok, Simon Gáborok, Simicskák és Mészáros Lőrincek. Miért? Mert ezt érdemeljük. Ha ugyanis bárki úgy gondolja, hogy az 1800 fős Felcsút gázszerelő polgármestere Orbán kormányzása alatt az ország leggazdagabbjai közé emelkedett, és csak tavalyelőtt 800 milliós osztalékot tudott magának kifizetni, az bűnpártolás. Ugyanilyen bűnpártolás az, ha bárki Simon Gábort mentegeti bármivel. Ha egy választópolgár is a saját oldalán ilyen dolgokat eltűr, nem vet meg, nem szólal fel ellene, akkor felesleges beszélni Magyarország felemelkedéséről. Ebben az esetben mindig lesz az egyik oldalnak Hagyó, Simon, a másik oldalnak Simicska, Mészáros, Nyerges. Egy tolvajjal mindig csak a „saját” oldala tud leszámolni, mert a törvény nem biztos, hogy lesújt rá. És itt most nem hozom elő, hogy kinek mi a véleménye arról, hogy Polt Péter főügyész mennyire független. Ezt a Kedves Olvasó őszinte belső megítélésére bízom.
Ennyit mára. Sajnos nem könnyű a téma. Elnézést a kíméletlen őszinteségért, de úgy gondolom, ha a heti 100 ezer Olvasóm közül csak minden tizedik elgondolkodik a leírtakon, már megérte.

Mivel nekünk is vannak költségeink, nagy tisztelettel kérem, hogy amennyiben lehetősége van rá, segítse munkánkat. Bármilyen összegű támogatást (részletek itt) elfogadunk, és előfizetésével is segíthet minket. Köszönjük!

Szeretné tudni, hogy ki irány a háttérben? Lehetséges, hogy nem is Orbán kezében van a hatalom hazánkban? Akar többet tudni? Fizessen elő a SZABAD EURÓPA újságra. Előfizetési feltételek itt!

 

Címkék: , , , ,