Az elmúlt 4 év értékelése III. rész – a mutyik

MAGYAR TULAJDON!

Adatokkal, melyeket a multinacionális tőke kezében lévő média elhallgat!

Az elmúlt 4 év értékelése III. rész – a mutyik

Szerző: Elek Attila, Független SZABAD EURÓPA, www.szabadeuropa.com 2014.02.16.

Figyelem! Idézni csak a forrás és a szerző feltüntetésével lehet!

Segítse munkánkat, fizessen elő a SZABAD EURÓPÁRA. Előfizetési feltételek itt!

És igen, folytatjuk a második Orbán kormány négy évének értékelését, immáron a harmadik résszel. (Az első részt itt, a 2. részt itt találhatja) Ismét köszönjük a szép számú hozzászólást, ez megerősít minket abban, hogy az olvasókat érdeklő témával foglalkozunk. Az első részben az Orbán kabinet konkrét adócsökkentő, illetve sajnos túlnyomórészt megszorító, adóemelő intézkedéseit vettük számba, míg a második részben a magánnyugdíj-pénztárakkal foglalkoztunk.


Most megpróbáljuk csokorba szedni az Orbán-kormány egyéb gazdasági intézkedéseit. Nem foglalkozunk itt és most a miniszterelnök olyan őrült megjegyzéseivel, mint a söralátéten levő adóbevallás és gyorsnaszádként hasító gazdaság.

Ökörségeket nem csak Orbán Viktor tud mondani, ebben igen éles verseny alakult ki a magyar politikusok között, lásd pl. Kóka János elmebeteg kijelentését a pannon pumáról. Azoknak, akiknek akár a gyorsnaszádként hasító vagy a pannon pumaként ugró magyar gazdaság bárki szájából is hiteles, kérem ne olvassák tovább ezt a cikket. Miért? Mert nem nekik szól.  Ha ugyanis valaki ilyen dőreségeket el tud fogadni az általa választott politikusától, az teljes híján van az egészséges kritikai érzéknek és arra kérem, hogy feleslegesen ne rabolja idejét cikkem olvasásával. Lépjünk túl tehát a senki nem jár rosszabbul, a nem kell más csak egyszeri nagyarányú adócsökkentés, a magyar gazdaság talpra állításához csupán harminc markos legény kell, az IMF a mi bankunk, csontvázak a szekrényben, Brüsszel az új Moszkva, stb... ijesztően buta embereknek szóló puffogtatásoktól. Biztos vagyok abban, hogy ezek nem a jelenlegi miniszterelnök elmeállapotát mutató megjegyzések, hanem mindössze az általa lenézett és rendkívül butának tartott választópolgárok értelmi színvonalának szóló megnyilatkozások. Természetesen biztos vannak olyan alacsonyabb szellemi szinten lévő szavazók, akik elhiszik ezeket, de hiszek abban, hogy a magyar miniszterelnök értelmi színvonala azért ennél jóval magasabb. Ezért nézzünk konkrétabb dolgokat!

1471160_458601457578324_771895409_n

Kezdjük rögtön a mindenki által ismert trafik üggyel.

Ezen szerintem nincs sok tárgyalni való, egyértelmű eset. A Fidesz és vezetői úgy gondolták, hogy a hozzájuk lojális, őket a múltban illetve a jövőben konkrétan támogató embereket meg kell jutalmazni. Ezért úgy gondolták, hogy megengedhető 20-30 ezer kisvállalkozó megélhetésének elvétele, annak érdekében, hogy 5-6 ezer saját embernek biztos praxist nyújtsanak. Meggyőződésem, hogy Fidesz szimpatizáns szavazók sem kételkednek ebben. Az olyan szólamok, hogy védjük a fiatalok egészségét, csökkentsük a dohányzás ártalmait, mindössze a fentebb említett alacsonyabb értelmi színvonalú polgároknak szólnak. Komolyan, igazából senki nem hiszi ezt el. Még egy dologra jók ezek a kifogások, hogy a Fidesz szimpatizánsok úgymond megvédjék az arcukat, de nyilván legbelül ők is tudják, hogy mi az igazság. Több szót erre nem is vesztegetnék, mindenki döntse el magában mennyire etikus lépés húsz-harmincezer ember létbiztonságát elvenni, hogy öt-hatezer szimpatizánst kifizessünk.
Földügyek.

Szinte szóról-szóra megegyezik a trafiküggyel. Sok helyben élő és gazdálkodó állattartó mezőgazdásztól elvenni a földeket és átjátszani a haverok, a hű emberek – sokszor városlakók – kezére, ez már milyen?  Mindezt miért? Hogy ők aztán továbbadják bérbe és a jó zsíros Uniós földalapú támogatást fölmarkolhassanak. Ha az Unió nem támogatná a mezőgazdaságot a kutyának nem kellettek volna ezek a földek. A Kedves Olvasóra bízom azt, hogy döntse el magában, milyen ország az ilyen, ahol ez megtörténhet. A helyzet ugyanaz, mint a trafikoknál, a kormánypárti érzelmű emberek is tudják a lelkük legmélyén, hogy mi is történt itt. Hogy fosztottak ki vidéki embereket, néhány csókos kedvéért.

Következő téma a takarékszövetkezetek ügye, ami már kevésbé ismert az emberek előtt, ráadásul a mostani általános bankellenes hangulatban közel nem vert fel akkora port. Itt gyakorlatilag nincs másról szó, mint erőszakos államosításról, hiszen a takarékszövetkezeti tagoktól az állam erőszakosan egy új kétharmados törvénnyel elveszi a tulajdonát, melyet aztán pályázat útján megvásárolhat valaki. Hogy, hogy nem a pályázat úgy lett kiírva, hogy arra mindössze egy Fidesz közeli érdekcsoport tudott pályázni. A Fidesz ellenességgel nem vádolható Demján Sándor és néhány takarékszövetkezeti elnök pert indított a magyar állam ellen ez ügyben. Az már csak hab a tortán, hogy egyetlen kivétellel minden takarékszövetkezet államosítva, és mit gondolnak melyik az? A Garancsi István nevével fémjelzett Duna Takarékszövetkezet. Ha valaki nem tudná, hogy ki az a Garancsi István, elárulom neki, hogy Orbán Viktor kebelbarátja, a Videoton labdarúgócsapatának a tulajdonosa. Ezt a témát sem ragozom tovább, úgy gondolom, hogy az olvasó el tudja dönteni, hogy mi erről a véleménye. Egyetért-e az ötvenes évekre emlékeztető erőszakos államosítással, esetleg némi rossz érzése van-e ez ügyben. Én csak azt nem értem, illetve nehezen tudom felfogni, hogy Orbán Viktortól nagyon sokszor hallom, hogy félni kell a kommunistáktól. De hát ez egy igazi kommunizáló lépés, magyarul kommunista lépés. Szó szerint azt jelenti, hogy magántulajdont állami tulajdonba veszek, kommunizálok.

Érthetetlen Orbán félelme a kommunistáktól, hiszen ő csinálja ezzel a lépéssel a kommunizmust. Ezzel persze egyet lehet érteni, csak akkor ne azt mondják, hogy a másik a kommunista, meg hogy félni kell a kommunizmustól. (Félve jegyzem meg, hogy persze nem igazi állami tulajdon lesz, hanem egy cégé, melynek vezetése, hogy úgy mondjam nem ellenzéki beállítottságú. Mondhatja valaki, hogy akkor ez nem kommunizmus. Hát igaz lehet, de akkor még rosszabb, mert a másik lehetőség a maffia.)
Következő téma a stadionépítések. Ebben a témában viszont részben, a nagyobbik részben egyetértek a miniszterelnökkel. Úgy gondolom, hogy csupán azért, mert Magyarországon stadionok épülnek - Debrecenben, az Üllői úton, vidéki nagyvárosokban - nem támadható Orbán. Lehet azzal érvelni, hogy én inkább másra költeném a pénzt, ehhez mindenkinek joga van, de jelen pillanatban Orbán Viktor a miniszterelnök. Valahol ezek az építmények igenis kellenek és a magyar választól fogják őket használni. Természetesen, akit nem érdekel a foci az nem, de ez ugyanolyan, mint a színház és hangversenyterem. Azokra is szüksége van egy nemzetnek és mégis a lakosság 1%-a sem fordul meg bennük. Én személy szerint örülök ezeknek a közpénzen épült stadionoknak és itt jegyzem meg, hogy ez a világon nagyon sok helyen így történik és a stadion tulajdonjoga sokszor nem a csapatoké, hanem az államé illetve az önkormányzatoké. Néró császár mondta annak idején, hogy „Kenyeret és cirkuszt a népnek”.

Azt gondolta, hogy így tarthatja meg a hatalmát. És bár Néró elmeháborodott volt, mégis sok politikus követi immár 2000 éve ezt a tanácsot. Itt azért felhívom a figyelmet arra, hogy kenyeret ÉS cirkuszt. Nem azt mondja, hogy kenyeret VAGY cirkuszt. A cirkuszban jól teljesít az Orbán kabinet. Várjuk a kenyeret is, mert arról egyelőre a csekély számú kivételtől eltekintve kevesebbet kapunk.
Vissza a stadionokhoz. 1002376_598630630202367_1479048709_n

Amivel viszont ebben a témában messze menőkig nem értek egyet az, például a felcsúti stadion építése. Az, hogy a miniszterelnök a szülőfalujában található telkének a sarkába épít egy stadiont, hát finoman szólva is ízléstelen. Az, hogy mindez Makovecz tervek alapján és egyéb sallangokkal és egy ülőhelyre számítva drágábban épül, mint az AC Milan stadionja az pedig kimondottan vérlázító. Megint a Kedves Olvasóra bízom ennek megítélését. A bevezetőben említett alacsonyabb értelmi képességű szavazóknak mondja azt Orbán Viktor, hogy de ebben nincsen semmi közpénz. Hát igen, így is lehet nézni, hiszen a KÖZGÉP, a Mészáros és társa BT (Felcsút polgármestere, aki az elmúlt 4 évben lett az ország egyik leggazdagabb embere), a fent említett Garancsi István és egypár Fidesz közeli érdekeltség dobta rá össze azt a pár milliárdot. Azt, hogy ők, mint adakozók mennyi állami megbízást nyernek, azt már persze nem harsogja a miniszterelnök.
A másik dolog, amivel nem értek egyet a foci témában ez az úgynevezett TAO pénzek. Ez magyarul annyit jelent, hogy Orbán Viktor hozatott egy törvényt, mely szerint bármely Magyarországon működő cégnek joga van a társasági adóját nem az állam felé befizetni, hanem az általa választott sportcsapat javára. Ez gyakorlatilag a befizetett adók ellopása és saját hobbim pénzelése közpénzből. Feltesszük a kérdést, mit gondolnak melyik futballcsapat kapta a legtöbb TAO támogatást ebben az országban? Önök szerint a Fradi, mint a legnépszerűbb magyar klub vagy netán a győri ETO, a legutóbbi magyar bajnok, esetleg a népszerű és nemrég a bajnokok ligájában szereplő Debrecen? Nos, nem ők és még csak nem is a Videoton csapata. Magyarországon a legtöbb TAO pénzt a Felcsút csapata kapta.

Ilyen ország vagyunk mi. Kérdem én a Kedves Olvasót, legyen bár ellenzéki vagy kormánypárti szimpatizáns, normális dolog ez? Így kell ennek lennie? Egy 1800 lelkes, poros kis faluban kell épülnie Makovecz stadionnak? A Felcsúti csapatnak kell nyernie milliárdokat a mi adónkból? Szerintem ezt a legelvakultabb Fidesz szimpatizáns sem helyesli. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne szavazzon a Fideszre. Dehogynem! Ha azt a politikai értékrendet támogatja, akkor tessék oda szavazni! Én csak abban reménykedem, hogy miközben egymás között beszélnek, azért említsék meg, hogy azért ezt nem így kéne. Nem kellene stadion Felcsútra, nem kellene úgymond jobboldali pártként kommunista kommunizálást végrehajtani és nem kellene emberek megélhetését elvenni és olyanoknak adni a trafikot, akik életükben nem csinálták ezt. Beszéljék meg egymás között, hogy illetlen dolog elvenni a földet a paraszttól és városi ügyvéd urak kezére játszani. Mert amennyiben ez nem történik meg és mindenki a párton belül csak helyeslően bólogat, akkor azt mindenki tudja minek hívják.

Ha másért nem, azért beszéljék meg, mert ha nem is most, de valamikor az ilyen pofátlanságok miatt fog bukni szeretett pártjuk.  A baloldal eddig még ugyanis soha nem nyert a rendszerváltás után választást saját erejéből. Horn, Antall gőgje miatt nyert. 2002-ben Medgyessy Orbán miatt (Ezüsthajó, országimázs, Grespik, stb.), 2006-ban Gyurcsány a nevetségesen bugyuta „rosszabbul élünk, mint 4 éve kampány miatt”. Olyan érzésem van, hogy Orbán Viktor mindent megtesz annak érdekében, hogy elegendő munícióval lássa el az ellenzékét. Egyelőre az a szerencséje, hogy a magyar emberek jelentős része nem szeret gondolkodni, de valahol legbelül tudja és érzi, hogy valami nem stimmel.

Kedves Olvasó, természetesen tudom, hogy a mostani írásom rengeteg szubjektív elemet tartalmaz. Tudom. Remélem, hogy Ön nem tartozik azon csekélyebb értelmű honfitársaimhoz, akik abból, hogy ha azt írom, hogy Nem tetszik Orbánnak egy sor intézkedése, akkor az következik, hogy én Gyurcsány hívő vagyok. Ez olyan a Fidesz által döngölt leegyszerűsítés, amit azoknak szánnak, akik nem akarnak vagy nem tudnak már gondolkodni. Bízva abban, hogy Ön nem tartozik közéjük, kérem tartson velem jövő héten is! Jön ugyanis egy még vitatottabb téma. Horthy, jobboldali restauráció, gránitszilárdságú alaptörvény, amit meggyőződésem szerint senki sem olvasott még el, de védi vagy támadja attól függően, melyik oldalhoz tartozik. Figyelem! Ébresztő! Gondolkodni! Nagyon várom hozzászólását is.

 
Mivel nekünk is vannak költségeink, nagy tisztelettel kérem, hogy amennyiben lehetősége van rá, segítse munkánkat. Bármilyen összegű
támogatást (részletek itt) elfogadunk, és előfizetésével is segíthet minket. Köszönjük!

Szeretné tudni, hogy ki irány a háttérben? Lehetséges, hogy nem is Orbán kezében van a hatalom hazánkban? Akar többet tudni? Fizessen elő a SZABAD EURÓPA újságra. Előfizetési feltételek itt!

 

Ha segíteni akar, akkor kérjük fizessen elő a Független SZABAD EURÓPA újságra és küldje tovább, azt az e-mailt, amiről idelinkelt minél több ismerősének, vagy ajánlja az oldalunkat e-mailen. Köszönjük!

Amennyiben még nem tette meg, érdemes elolvasni az archívumunkban található írásokat is! Itt megteheti!

Címkék: , ,