A görögök a Jobbikra szavaztak


2012. május 25. péntek - Orbán.
- Forrás: Varánusz
Címkék: blog Görögország jobboldal válság gazdaság

A görögök a Jobbikra szavaztak

A bátor görögök elküldték a francba a megszorításokat, sej.
Úzó legyen húzóra, éljen a bátorság, Hermész meg ne ingassa azt a buta fejét odafönt az Olimposzon, mert leváltják őt is egy pillanat alatt. Lássuk be, ha görögök lennénk mi is tiltakoznánk ezerrel: mi az már, hogy egy évben 12 havi fizetés helyett 18 havit viszünk haza, az adófizetési hajlandóságunk a nullával egyenlő, és ezt el akarják venni tőlünk?
Hogyhogy nem akarja ezt finanszírozni senki? Miért nem fontos a rohadt Európának a görög lakosság jóléte és boldogsága? Miért baj az, ha a munkásaink ötöde nem is görög? Dolgoznak helyettünk, és? Ja, hogy így elhordják a fizetések ötödét a határainkon kívülre? Na és? Adjon pénzt helyette valaki. Mindegy ki, csak megszorítás ne legyen, és konzerváljuk azokat az állapotokat, amiről itt beszél saját szavaival a görög kisvállalkozó.
Vasárnap a görög választók 68%-a érezte úgy, hogy neki a megszorításosdi nem való. Nem kell és kész, punktum, be legyen fejezve. Az segélycsomagot aláírók szégyelljék el magukat, és jöjjön valaki mostazonnal, aki képes kecskeszarból ostort fonni. A választásokon győztes Új Demokrácia ezt a lehetőséget nem kérte, így a Radikális Baloldali Szövetség Aléxisz Cíprasszal az élen próbálja megvalósítani a hazai radikális jobboldal programját Görögországban. Igen, nem tévedés,
a Sziriza programja szinte betűre megegyezik a Jobbikéval.

- Az ország EU-val és IMF-el kötött mentőcsomag szerződéseit semmisnek tekintik.
- Az államadósság jogosságát vitatják, kivizsgálják.
- Állami felügyelet alá vonnák a bankokat.
- Arról nincs szó, hogy megélni miből terveznének
.
Azért az minimum érdekes, hogy a görög radikális baloldal a mi radikális jobboldalunk által annyira áhított programot szorgalmaz, miközben a saját radijobbereitől elhatárolódik, és pont úgy kizárja az együttműködés lehetőségét, mint a mi emeszpénk a Jobbikkal. Én nem találgatnám, hogy akkor most a Jobbik kommunista, vagy a Sziriza tévedt el a radikálisok oldalfelosztásában. Helyette elhelyeztem egy mostani görög életképben Vona Gábort, és igazán nem lepődtem meg, mennyire nem lóg ki belőle. Ezzel csak azt jelezném, kedves kísérletező kedvű Feleim, hogy nem csak a görögök, hanem mi is történelmi lehetőség kapujában állunk: élő kísérletben nézhetjük végig, mire jutnak máshol mások egy magát potenciális kormányváltónak kikiáltó pártunk programjával. Egyszer az életben nem a mi bőrünkre megy a játék, nem kell a saját zsebünkön megtapasztalni az esetleges kudarcot és mellényúlást, megteszik most ezt a szívességet a görögök. Nekünk egyelőre elég kényelmesen hátradőlni, és figyelni az események alakulását. Aztán a látottakból vonhatnánk le következtetéseket, esetleg okulhatnánk mennyire lett viseltes a "más….", mikor a csalánosba lógott.
Mielőtt a csődkalandorok túl komolyan veszik magukat.
Varánusz: A görögök a Jobbikra szavaztak

 

168óra online

Kapcsolódó cikkek


azazello
2012-05-12 19:21:19   #3
Mi következünk.

nicks
2012-05-10 20:26:07   #2
a déli népek lusták és nem szeretnek dolgozni...
olaszok, spanyolok, görögök, stb.
kerékkötők

Nemetorszagi_magyar
2012-05-09 23:09:11   #1
Magyarorszag 'utja' az EU elhagyasa utan. Ök is ugyanolyan szabadok lesznek, mint a görögök.
Országoldalak
Ha kíváncsi, mi történik Európa más országaiban, milyen magyar vonatkozású események vannak, akkor nézzen körül az oldalakon!
Partnerek:
Hírkert.hu Napiász Online TabuTV SamsungSport BellaCafe AHU - Afrikai-Magyar Egyesület - African-Hungarian Union Forex szignál IMEDIA - Az üzleti élet médiafigyelője Autotimes - the faster you drive Hírszemle.net - Naprakész hírek a nagyvilágból Aiolus News

Címkék: , , ,