Telitalálat!Minden Fideszes Lakjon Jól!!

 

Minden Fideszes Lakjon Jól 4.0

 

-G&X-|2012. febr. 25. 14:46|17 komment, szólj hozzá te is!

Elvtársak, segítsenek, nem láttak véletlenül valahol 4100 milliárd forintot? Mert sajnos elveszett. Matolcsy elvtársék elveszítették. Legalábbis Mellár Tamás szerint, aki nem igen szokta tolni a szocialisták szekerét. Sőt, a világszerte elismert és teljesen független Professzorok Batthyány Körének is a tagja. Volt eddig. Mert úgy látszik, még ha kicsit megkésve is, de rájött ő is arra, hogy vannak dolgok, amik vállalhatatlanok. Ilyen például világszám kormányunk, és többek közt annak gazdaságpolitikája. A KSH volt elnöke nem akart a békemenetben masírozni a többi múmiával… izé, professzorral, pedig azok követnék a kedves vezetőt tűzön-vízen át. Akár az államcsődig is.
Szóval Mellár feltette a kérdést, hogy hova lett az a 4100 milliárd forint, amit a kormány a különadókból és a magánnyugdíj pénztárak vagyonának besöpréséből szedett össze, mivel azóta sem csökkent az államadósság, és nem indult be a gazdasági növekedés. Mint mondta, nem igaz a kormány érvelése, miszerint a szocialista kormányok után csődközeli helyzetben lett volna az ország, az orbáni gazdaságpolitikával kapcsolatban pedig ismét kijelentette: megbukott”. Kemény szavak ezek elvtársak, nem csodálkoznánk azon, ha rövidesen kiderülne, hogy Mellár Tamásból csak az ifjú kori kommunista beszél, ő valójában rejtett liberális, látens buzi és cigány is. Ja, és persze lefizette a baloldal.
image
Hogy hová tűnnek el az adófizetők ezermilliárdjai, azt némi szörfölés után megtalálhatjuk az interneten. Az államosítás nagyobb ütemben folyik világbajnok országunkban, mint az ötvenes években. A kormány kicsemegézi a piacot, minden sokmilliárdos üzletet megkaparint magának, amiket aztán majd a jóelvtárs vállalkozók üzemeltethetnek. Nem pofátlanság ez kérem, még csak nem is hazaárulás, ez kérem a felcsúti kapitalizmus. A haverok nyerik a pályáztatásokat, akkor is, ha a legrosszabb ajánlattal álltak elő. A haverok nyerik el a rádió frekvenciákat akkor is, ha azt azonnal áruba akarják bocsátani, eszük ágában sincs rádiózni. A cigiárusítástól az étkezési utalványokon át, a parkolástól a szemétbizniszig, a MOL-tól a MAL-ig, a mobilpiactól a reklámpiacig, a RÁBÁ-tól a médiáig nem finnyásak, visznek mindent. A titkos kormányüléseken bármiről lehet szó, a felcsúti demokráciában nincs közünk ahhoz, miket terveznek az ország jövőjéről és vagyonáról.
A Magyar Államkincstár már banki tevékenységet is folytat, annyi különbséggel, hogy ő nem fizet kamatot, viszont jó drága nála az utalás díja. „Éves szinten akár egymilliárd forintot is veszíthetnek az államhoz visszakerült kórházak azzal, hogy már nem valamelyik kereskedelmi banknál, hanem a Magyar Államkincstárnál (MÁK) kell vezetniük a számlájukat.” Mák-juk van a kórházaknak ezzel a kormánnyal, mert sokkal több pénzt ígért nekik, mint az előzőek. A választási kampányban. És mint tudjuk, más a kampány, és más a kormányzás.
image
Az új fejlesztési miniszter, az érettségizett, de felolvasni is alig tudó Némethné tanácsadója Nyerges Zsolt testvére, Attila, aki igaz, eddig állatorvosként működött, de a család-barát kormány jóvoltából tízmilliárdok fölött diszponálhat. Nyerges „ismerői szerint kiváló kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik, és üzleti viszonyban áll a Fidesz legfontosabb gazdasági háttérembereként számon tartott Simicska Lajossal.” Együtt uralják a köztéri reklámpiacot is. Részükre külön törvény is készült, mint azt korábban már feszegettük. Nyerges elvtárs több állami cégben felügyelő bizottsági tag is, de hát tudjuk, a jóelvtársak munkabírása határtalan. Rossz nyelvek szerint az előző fejlesztési miniszternek, a szintén oligarcha Felllegi elvtársnak „több konfliktusa is támadt azzal a több nagy állami vállalattal is kapcsolatban álló gazdasági érdekcsoporttal, amelynek meghatározó figurája Simicska Lajos és Nyerges Zsolt.” Így marad neki az IMF hitel utáni szabadságharcolás és a szerény kis médiabirodalma.
Világszám országunkban nem olyan egyszerű megtudni egy cégbirodalom tulajdonosi körét, különösen, ha annak erős kormányközeli kötődései vannak. Ilyen a Közgép Zrt, amely annyira zártkörű, hogy csak találgatni lehet, kik azok a szerencsés elvtársak, akik sorra nyerik a több tízmilliárdos állami beruházásokat. A cég közgyűlései is világszám, mert a kötelező, több mint 50%-os részvétel helyett a 0,04%-os tulajdonrésszel bíró Németh Miklós vezérigazgató egyedül szokta levezényelni, és ér el határozatképességet minden közgyűlés évek óta. Egy közel ötvenmilliárdos forgalmú cég ezt megteheti, de jaj annak az egyéni kényszervállalkozónak, aki késik az adóbevallásával.
Szóval ennek a technikának köszönhetően nem jelennek meg a tulajdonosok a közgyűléseken, így nem lehet tudni a kilétüket sem. Az origo.hu annyit derített ki, hogy közel 25%-ot tulajdonol belőle a Pro Aurum Zrt, melynek vezetője az a Töröcskei István volt nemrég, aki most az ÁKK élén van (Államadósság Kezelő Központ), és nem mellesleg a Széchenyi Bank tulajdonosa. A tulajdonosi kör pedig úgy írható le nagyjából, hogy „A” céget tulajdonolja „B” cég, „B” céget tulajdonolja „C” cég, a „C”-t pedig tulajdonolja az „A”.  Így a kör bezárult, ez így tényleg egy zártkörű részvénytársaság. És a Közgép sorra nyeri az út-, híd- és vasút fejlesztéseket, de már részt vesz az energetikai piacon és kárelhárítási munkákban (csak nem Kolontár?).
Mindez annak ellenére jól működik, hogy a 2012. január 1-jén hatályba lépett új alaptörvény mondja ki, „a központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható". Persze ez a törvény is csak a halandókra érvényes, a fidesznyik elvtársakra már kevésbé. Kaya Ibrahim és Joszif Tot kezdő amatőrök voltak még anno, ma már más szelek fújnak. A keleti szél pedig nem a demokráciát és a jogállamiságot fújja arcunkba.
image
Emlékszünk még a Vegyépszerre? Amely autópályákat építhetett az első Orbán-Torgyán polgár-kormány alatt, nulla tapasztalattal? Nos, ez a cég mára csődvédelem alá került, de az nem vette el a kedvét attól, hogy magánrepülőgépet béreljen, és azon szállítsa ki Líbiába a magyar külügyminisztert, Martonyi Jánost és delegációját. Kíséretként a Vegyépszer tulajdonosa és a MOL kutatási vezetője is velük utazott. Hogy magáncégek vezetői mit keresnek a magyar kormány hivatalos útján, ennek a kérdése csak jogállamban vetődhet fel, kisebb diktatúrákban ez tök természetes. Hiszen azoknál vezetik az ország gazdaságát családtagok és a szűk haveri kör. A közpénzből fenntartott MTI persze elhallgatta ezeket az információkat, a végén még gondolkodni kezdenek a polgártársak, és arra semmi szükség egy olyan országban, ahol nemzeti sport a nép ámítása és hülyének nézése.
image
Tehát a kedves vezető a mi pénzünkből államosít, majd löki ki a koncot a haveroknak. Ez az ország gyarmatosítása, nem az, amikor az IMF kedvező kamatozású hitelt nyújt pancser tagjainak a rossz gazdaságpolitikájuk miatt. Az az ország gyarmatosítása, amikor emberek százezreit akarják bruttó 47ezer forintért dolgoztatni, amikor a fiataloktól elveszik az ingyenes tanulás lehetőségét vagy röghöz kötik őket. Az az ország gyarmatosítása, amikor egy szűk elit diszponál az egész ország fölött, amikor elveszik a demokratikus alkotmányunkat és a saját tákolmányukat erőltetik ránk. Az az ország gyarmatosítása, amikor ki akarnak vezetni az európai közösségek közül, csak azért, mert ott be kellene tartani a demokratikus jogállamok játékszabályait.
image
A Minden Fideszes Lakjon Jól alapítvány lendülete töretlen, a kormányhoz hű fidesznyikek biztosan meg tudnak élni napi 47ezerből, mint Zsiga Marcell elvtárs, aki szerint ez elegendő egy egész hónapra is a magyar családoknak. Folyik az ország gazdasági újrafelosztása, mint háborúk után rendesen. A felcsúti demokraták kétharmados győzelmük után sajátjuknak tekintik Magyarországot, azt hiszik végleg megszerezték, ezen túl csak az övék.
Magyarország egy-kettőre Felcsút gyarmata lesz, ha nem teszünk ellene…
(az írás a www.ellenszek.hu magazinban jelent meg)
Mellár 4100milliárd-http://hvg.hu/gazdasag/20120216_mellar_bekemenet_168ora
 
Arany középút, a politikában is...
Orbán kormány államosítási törekvései-http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed//20120111-az-orban-kormany-allamosito-torekvesei-cegek-es-iparagak.html
Kórházak és a MÁK-http://www.origo.hu/itthon/20120118-egymilliardot-is-bukhatnak-evente-az-allamhoz-visszakerult-korhazak-folyoszamlavaltasuk-miatt.html
A fejlesztési miniszter új főtanácsadója-http://www.origo.hu/itthon/20120116-nyerges-zsolt-testvere-nyerges-attila-a-nemzeti-fejlesztesi-miniszter-fotanacsadoja.html
Közgép tulajdonosi kör-http://www.origo.hu/itthon/20120119-a-kozgep-zrt-es-a-pro-aurum-zrt-kozotti-tulajdonosi.html
Martonyi és a Vegyépszer-http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/magangepen-repult-martonyi-janos-libiaba-9871/
ZsigaMarcell-http://egyenlito.blog.hu/2012/02/13/1_6_millio_kozpenzt_keres_a_fideszes_aki_szerint_biztosan_meg_lehet_elni_47_ezerbol
Pontszám: 0
5 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 17 komment érkezett ()

1. Marijja
2012. 02. 25. 15:32
Nagy kár, hogy nem voltam képes végigolvasni a cikket, mert rosszul lettem.
Ennyi cinikus, rosszindulatú, tudatlan jószág egy kupacban, mint ami a mi kormányunk............
2. -G&X- (szerkesztő)
2012. 02. 25. 16:06
Sajnálhatod, mert megtudhatnád a végén kik gyarmatosítják igazából az országot :-)
3. izomagyu
2012. 02. 25. 16:34
nem is értem, hogy miért vagy felháborodva?
a magyarok ezt akarják, szeretik többségben, és a demokráciában fontos figyelni a zemberek akaratára!
a zemberek szeretik a vezér barátait, ezért boldogan adják nekik mindenüket.
tessék lelkesen integetni és tapsikolni a zemberekkel!!!!
4. -G&X- (szerkesztő)
2012. 02. 25. 16:54
Igazad van, találkozunk május elsején a Felvonulási téren.
Hozd magaddal a megmaradt vagyonodat, hogy letehesd a vezér lába elé majd.
5. izomagyu
2012. 02. 25. 17:16
pszt, gyakorlok!
sej, a mi lobogónkat fidesz szellők fújják
sej, az van arra írva Viktor már a király...
6. -G&X- (szerkesztő)
2012. 02. 25. 17:29
Keleti szellők fújják a lobogót.
Az van ráírva, Viktor még a király...
7. propatria
2012. 02. 25. 18:05
Az a baj, hogy hiába lesz ez egyre nyilvánvalóbb mindenki számára, csak a vállunkat vonogatjuk nemzetileg.
8. raptor
2012. 02. 25. 18:06
Gratulálok!
Én végig olvastam, nagyon talált!
Vajon a "minden fideszes lakjon jól" mikor fog beteljesülni?
Van még amit ellophatnak??
9. -G&X- (szerkesztő)
2012. 02. 25. 18:11
propatria
Sajnos még nem mindenkinek elég nyilvánvaló.
Nekem pl. már 10 éve is ugyanilyen nyilvánvaló volt.
A sok birka mégis kétharmaddal jutalmazta őket.
10. -G&X- (szerkesztő)
2012. 02. 25. 18:12
Szia raptor!
Van neked még valamid?
Ha van, akkor még van mit...
11. izomagyu
2012. 02. 25. 19:46
én remélem, hogy a Kisgömböc c. mese nem mese, csak kidurrannak egyszer.
12. Kokó
2012. 02. 25. 20:51
Ez megint nagyon ül... :-((
Rapti,ezek naponta megéheznek....
13. -G&X- (szerkesztő)
2012. 02. 25. 21:01
Minden Kisgömböc Lakjon Jól.
14. raptor
2012. 02. 25. 23:21
12. Kokó
Mint a normális emberek!
Pedig nem is normálisak! :-))
15. corvin
2012. 02. 26. 7:08
Ahogy szokott történni, mikor már csak a láncainkat veszíthetjük.... Úgy tünik sokak még meg vannak, nekem már rég az sincs meg, mégis rosszabb lett... +++
16. szazados90
2012. 02. 26. 11:00
Ebben a posztban benne van az egész mai Magyarország. Mint cseppben a tenger.
De ezek a dolgok, melyek itt, ebben a posztban felsorakoznak, még az én öreg, tapasztalt és edzett lelkemnek is sok.
Ezt nevezik "rablókapitalizmusnak". Ahol igazi rablók a kapitalisták.
Vajon, melyik latin-amerikai banánköztársaságban tanulták ki a "szakmát"?
Százados.
17. DodyG64
2012. 02. 27. 16:24
Sziasztok! :)
8. raptor
2012. 02. 25. 18:06:
hááát, izé...:))) Sztem még nem igazán laktak jól, elég sokan vannak... De sebaj, van még, aki majdnem meg tud élni abból a 47ezer Ft-ból, a maradékot visz mindenkitől el akarják-fogják venni...
Sajnálom, h szerintem is igazságot sikerült leírnod... NEm lehetne, h valamit "kamuzz"? :DDD
Bár igazából azt sajnálom, h azok, akik nem rájuk szavaztak az ő 4 évük után, látva azt, amit az ellenzékben is csináltak, csak sikeresen megválasztották őket...
Ráadásul, ha nem lesz valami 99%-os többségű demokráciás kormány, lehetetlen lesz visszajavítgatni ezt a sok sz...utykot, amit már eddig is sikeresen összehoztak.
Na, mindegy... most am azon gondolkodtam, h valami jót is kéne írjak, csak hát elég nehéz...
De azért mégis van: Anyu tegnap VOLT 72 éves, finom tortát kapott, jól érzi magát, köszöni szépen! :)
Ő sem szeresse ezeket az /öreg/ifjakat, akik most idétlenkednek, szó szerint is a Parlamentben. De ezt nem fogja ide kiírni, mert nem akar megtanulni gépezni, mert fél, h infarktust kap a sok "jó" hír olvastán... Azt ui Ő is látja, h az ország valóban rohan, egyenesen iramlik a csúcs felé... CSak az a baj /bár ez szerintem, merth kicsit visszadjam Anyu iróniáját/, h elfelejtették megnézni, h az a csúcs tkp egy víztükrön jelentkező tükörkép, és mi egyenesen rohanunk, csak épp a szakadék alján lévő tócsa felé.... De haladunk! :)
Erről egy régi, még "átkosbeli" vicc jut eszembe, ami sztem azóta is, sőt, aktuális:
Hol állunk mi? A szakadék szélén.
És hol jár a kapitalizmus?
Egy lépéssel előttünk.
:)))
Nos, jelen esetben mi vagyunk a kapitalizmus...:)
Jó éjt mindenkinek:
Dody
:)
Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá a bejegyzéshez. Itt lehet bejelentkezni.

Címkefelhő

@hm belfold Kampányplakát
Szerzők
Kereső
Friss kommentek
Legkommenteltebb
Kategóriák
Archívum
Iratkozz fel

Címkék: , , ,