“…tárgyaljatok velünk feltétel nélkül!…”

ecoline.hu
2012.03.14.,
Forrás: Facebook/Orbán Viktor
Újabb levelet küldött tegnap a magyar kormányfő az Európai Bizottság elnökének, José Manuel Barrosónak - írja az MTI. Orbán az Európai Bizottság által januárban Magyarország ellen megindított három kötelezettségszegési eljárásra reagálva írta meg összegzését, amelyben - mint fogalmazott - már a Bizottság által felvetett kérdések megoldását szem előtt tartva értékelte a kialakult helyzetet. Micsoda haladás!
A levélben nem szerepel a kóceráj szó és Barroso képességeinek fikázása is kimarad, ezt szembe nem szereti mondani Orbán. Igazából arról van szó benne, hogy minden vitás kérdésben együttműködik az ország és finoman megkéri Barrosot, ne keménykedjen már velünk annyit, kezdjen el tárgyalni a hitelről attól függetlenül, hogy teljesítjük-e a feltételeket, vagy se. Érdekes.
A levél ismerteti a magyar fél által megtett és tervbe vett intézkedéseket, s Orbán Viktor kifejti: bízik abban, hogy a "hatékony és gyors" intézkedések nyomán lehetővé válik, hogy a vitás kérdéseket a közeli jövőben megelégedésre okot adó módon zárják le. A levélben hangsúlyos elem az is, hogy a magyar kormányfő - az általa előadottakra való tekintettel - az Európai Bizottság elnökének együttműködését kéri abban, hogy történjenek meg a szükséges intézkedések a Magyarországgal kötendő elővigyázatossági pénzügyi megállapodásról szóló tárgyalások megkezdése érdekében. Ennek meg mi értelme? Elmondták már a feltételeiket, lehet teljesíteni.
Orbán Viktor levelében beszámol arról, hogy a Bizottság illetékes szolgálatainak állásfoglalása alapján megkezdődött a Magyar Nemzeti Bankról szóló jogszabály módosításának előkészítése. A tervezetet további konzultáció céljából megküldték az Európai Központi Bank, valamint a Magyar Nemzeti Bank számára, hogy a jogszabály véglegesítése során az ő véleményüket is figyelembe lehessen venni. Ezt eddig is tudtuk mi is, Brüsszel is.
"Tudatában vagyunk annak, hogy a Bizottság más kérdéseket is felvetett, melyeket a pénzügyi megállapodás előfeltételeként jelölt meg. Biztosíthatom, hogy a Bizottság egyes szolgálatai által felvetett kérdésekkel a magyar hatóságok foglalkozni fognak" - olvasható a levélben. A kormányfő arról is tájékoztatta az Európai Bizottság elnökét, hogy a Velencei Bizottság a magyar kormány kérése alapján március 16-án fog véleményt nyilvánítani egyes felmerülő kérdésekkel kapcsolatban.
Mint hozzátette: az előkészítő konzultációk eredménye alapján elindul az érintett magyar jogszabályok módosításának folyamata, és a módosító javaslatokat még aznap benyújtják az Országgyűlésnek. "Meggyőződésünk, hogy a módosításokkal a Reding alelnök levelében megfogalmazott aggodalmakra és a felvetett kérdésekre egyaránt kielégítő válaszok születnek" - hangsúlyozta Orbán Viktor.
Az Adatvédelmi Hatóság ügyére kitérve a miniszterelnök beszámolt arról, hogy a kormány március 9-én már benyújtotta a kérdéses jogszabály módosításáról szóló és a korábbi konzultációk alapján körvonalazódott javaslatot. Utalt arra is, hogy a még fennmaradó kérdések tekintetében a magyar kormány a meghatározott határidőn belül közli majd az álláspontját. A magyar kormány a megszabott határidőn belül a bírák nyugdíjkorhatárával kapcsolatban is közli majd a kért információkat - olvasható a José Manuel Barrosónak írt kormányfői levélben.
Orbán Viktor levelében kifejtette: bízik abban, hogy a mindkét fél részéről megvalósuló hatékony és gyors intézkedések nyomán lehetővé válik, hogy a fentiekben említett ügyeket a közeli jövőben megelégedésre okot adó módon zárjuk le. A magyar kormányfő egyúttal abban is az Európai Bizottság elnökének együttműködését kérte, hogy történjenek meg a szükséges intézkedések a Magyarországgal kötendő elővigyázatossági pénzügyi megállapodásról szóló tárgyalások megkezdése érdekében, hogy ezzel is "megelőzzék a szükségtelen késlekedést".

Hozzászólások (3)

1 4
Sajnos így kezdődött a II. Világháború.Egy öntelt,nagyszájú szónok a választóit megtévesztve addig szónokolt a nemzeti önállóságról, míg átváltott nemzetközi síkra,megmutatva erejét és ideológiájának irányát.
A nemzetközi világ azt hitte ez nem komoly,és mire intézkedett addigra néhány millió ember ,már meghalt.Az illetőt-ha még valaki nem vette volna észre a leírtakból- Adolf Hitlernek hívták,és több mint 10 évig tűrte a világ,hogy tönkre tegye emberek millióinak életét,felelősség nélkül.Remélem a nemzetközi világ most gyorsabban fog arra rájönni,hogy ehhez hasonló magatartású emberektől azonnal meg kell szabadulni úgy.hogy el kell szigetelni valamennyi kommunikációs nemzetközi lehetőségtől.Ha nem ezt teszik,ők is bűnösökké válhatnak.
 http://ecoline.hu/hirek/2012/3/14/Orban_ujabb_levele_Barrosonak_UKDC2Z#utm_source=hvg_top&utm_campaign=newsletter2012_03_15&utm_medium=email&utm_content=top2

Címkék: , , , ,