Most már sírhatunk! Magyarország nem érdemel többet (?!)

Főoldal
 

 

2012. február 24., péntek, Szerző: Tóta W. Árpád
Címkék: Európai Unió; túlzottdeficit-eljárás; kohéziós alapok;
Hozzászólások (#138) (Ez nem ritka mennyiség a szerző bejegyzéseihez!)
Amikor megérkezik valahonnan nyugati irányból a menetrendszerű tockos, mi már kész forgatókönyvekkel tartjuk oda a másik orcánkat. Erre bezzeg van eszünk. A kormány mindenki másra keni, mindenki más pedig a kormányra. Ennek fantasztikus példája az Orbánt az EU-pénzek veszélyeztetése miatt lemondásra felszólító MSZP, akiknek az állampolgárságukról is le kellene mondaniuk, ha ennek a felelőseit keresnék.

Ám ami most történik velünk, az jelentősen különbözik az eddigi konfliktusoktól. A médiatörvény, az alaptörvény, a jogállam lebontásának visszhangját az Orbán-kormány termelte ki magának, anélkül, hogy erre bárki szavazott volna. Konok ostobasággal meneteltek a falnak, emiatt őket hülyézni és kiröhögni illő és helyénvaló tehát. Az uniós pénzek megvonásának felcsillantása viszont közös művünk. Ehhez az ország összbölcsessége kellett.
Az EU-támogatásokat nem egyedül Orbán Viktor sodorta veszélybe, ebben csaknem egy évtizedes kormányzati munka van, talán az egyetlen vállalkozás, amelyet ciklusokon átívelve véghez tudtunk vinni. Mi ugyanis uniós belépésünk óta magasról leszarjuk a költségvetésre vonatkozó elvárásokat. Ebből építünk várat, igazi mediterrán virtussal. Erről sokat elmond az is, ahogy a mediterrán nálunk egyértelműen pozitív jelző, holott ha a mi kényes geopolitikai helyzetünkből mediterrán irányba indulunk, akkor a Balkánon éjszakázunk, és Görögország lesz a végállomás.
Szóval amikor mi ebbe a klubba felvételt nyertünk, akkor észrevételeztük az előszobában kifüggesztett házirendet, és azon nyomban a kibúvót kezdtük keresni. Ügyes óvodás módjára meg is találtuk, leginkább abban, hogy mások se tartják be. Onnantól aztán nem is izgultunk miatta.
Ekkor tudniillik az volt itt a stratégia, hogy Magyarország többet érdemel, illetve több pénzt az embereknek. Erre adtak az emberek felhatalmazást. Márpedig az osztogatás nyilván nem egyeztethető össze a deficit csökkentésével. Medgyessy és Gyurcsány kevesebbet hivatkozott a nemzeti szuverenitásra és a magyarok akaratára, de messzemenően figyelembe vették. Hiszen egyetlen választói réteg sem fogalmazott meg a hiánycélra vonatkozó követeléseket.DSC05312
Pedig a házirend ott lógott a falon. Lett szólva. Az se váratlan, hogy ha nyolc évig szegjük meg a szabályt, akkor életbe lépnek a szankciók. Olyan társasjáték volt ez, mint amikor kézigránátot adogatunk körbe, és az veszít, akinél felrobban. Végül Orbán kezében sült el. Elég hülye társasjáték ez egyébként, mert a repeszekből úgyis mindenki kap, viszont itt a mediterrán keleten az efféle szórakozásnak hagyománya van.
Magyar gyónás
A koppanásnak lett volna ellenszere. Erről a fogalomról naponta beszélünk rengeteget, csak ahogy a brüsszeli házirendet, ezt is szeretjük úgy értelmezni, hogy az nekünk a legkényelmesebb legyen. Hazafiság alatt sokkal könnyebb azt érteni, hogy vonulunk a zászlóval, énekeljük a székely himnuszt, és utáljuk a többieket külön-külön és együttvéve. Szavazni viszont arra szeretünk, aki a legszűkebb érdekcsoportunknak a legtöbbet ígéri. Nyugdíjas vagyok? Emeljék a nyugdíjat, a többi mindegy. Egyetemista vagyok? Kérek ingyen oktatást és zsebpénzt, nemhogy a többi ember nem érdekel, de az se, hogy velem mi lesz négy év múlva. Vállalkozó vagyok? Hoci a közbeszerzést, és nincs több kérdésem. Ezért választást nyerni úgy kell, hogy minden lépcsőháznak egyenként beígérjük a tortát, és két hakni között kuncogunk, hogy egyik se kérdezi, miből sütjük. Pedig aki szereti a hazáját, annak kötelessége lenne érdeklődni, nem lesz-e baj ebből a bőkezűségből.RAB 2011 526
És ha a nemzetféltés nem kenyerünk, akkor is volt még egy mentőöv: az ép ész. Nacionalista aggodalom nélkül is ki lehetett számolni, hogy előbb-utóbb ebből gáz lesz. Nem kellett volna ehhez semmi más, mint egy fél nap gondolkodás, le lehetett volna csípni a kommunistázásra vagy fasisztázásra fordított időből az elmúlt nyolc évben. De nem sikerült. Ezért ennek a felismerésnek a programjával még a parlamentbe se lehetett bekerülni.
Most már muszáj lenne észbe kapni, de még mindig van mentség, magyarázat, önfelmentés, és mi balkáni lótolvajok módjára meg is fogjuk találni. Hiszen már el is készült az IMF kedvéért: minket bántanak, kényszerítenek, megerőszakolnak és gyarmatosítanak. És kiabálja, ordítja a magyar bele az éjszakába, és nem érti, miért nem veszi észre a világ, micsoda igazságtalanságot követnek itt el egy kis népen.
Hogy ugyanis nem akarnak neki pénzt adni.P1080204
Mert ez a brüsszeli támadás lényege. Nem bombázók keringenek felettünk, csak a lehetőség, hogy nem kapunk hitelt és segélyt. A közösség normáit nem fogadjuk el, a pénzükre viszont igényt tartunk. Ennyi a mi sérelmünk, erre várunk mi el valamiért sokkal több együttérzést, mint amennyit a segélyből élő magyar állampolgároknak megadunk.
Akárhogy fáj belátni: megérdemeljük. Egyrészt, mert megköveteltük a túlköltekezést. És megérdemeljük, mert bármilyen tanácsra és javaslatra annyit tudtunk kisütni, hogy minket hagyjanak békén, ne avatkozzanak a dolgainkba. Hát most megfontolták a követelésünket: próbáljuk ki, milyen, amikor békén vagyunk hagyva. Végül is lehet, hogy túléljük. Ha van kecskénk.
kinyomtatomKinyomtatomElküldömElküldömhozzászólásokHozzászólások (#138)

138 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. február 24., 19:30 Gida Robert
a legszebb az egészben hogy valamelyik fidesznyomogány azt mondta, hogy érthetetlen, hogy miért teszik ezt velünk hiszen belépésünk óta nem tartjuk be a szabályt miért miért? gonosz világ
mi lenne ha nem lopna mindenki? nem lenne 10.30 kor zsúfolt az utca olyanokkal akik ha rossz az idő nem jönnek elő? kapjuk be
2012. február 24., 19:04 Szilágyi József
LOTTI 171 írja:
" Nálunk csak a kinai szart lehet megvenni, de ezért ki a felelős? Mikor beléptünk az EU - ba, azt hittük, hogy az a kánaán."
Magyarország teljesítménye az EU27-ek 62 százaléka, de a bérünk annak csak 22%-a.
A többit az állam ide sem adja, hiszen magára vállalta a nagy elosztórendszerek működtetését, és olyanokat hogy INGYEN tömegközlekedés, oktatás, és millió más dolog fenntartását. A nyugdíjért és INGYEN egészségbiztosítóért előre fizetünk(pre pay rendszerek)
Azonban az államszocialzmusban ingyenes rendszerekért már egyre több pénzt kér, ezen felül plusz adóbevételekkel próbálja dotálni ezen rendszerek hiányát és egyre hitványabbra rontja le a színvonalat, ezen felül csőd felé tolódik az egész, most már csak annyi a kérdésem hogy akkor meddig kell még ezt a nyilvánvalóan működésképtelen szisztémát erőltetnünk? Nem kéne már valami rendszerváltáson tanakodni?
Merthogy már mindenki, szakértőktől kezdve az unióig, IMF-től hazai közgazdászokig azt mondja, ismételgeti, hangoztatja, harsogja üvölti hogy csináljatok már valamit, mert ez így nem jó!!!!
mert ezzel a rendszerrel csak a deficitet termelitek.
2012. február 24., 18:58 Emília
Mészáros Anna,
azt írja Tótának címezve, hogy: "A Puliczer-díjra ne várj, bár titkon vágysz,..."
Tóta W.-nek nem kell várnia és vágynia arra a díjra, ugyanis:
Az első magyar internetes újságíró, aki Joseph Pulitzer-emlékdíjat kapott. - elég ha beírja a Tóta W. Árpád nevet a wikipediára és hozzájuthat ehhez az infóhoz, de nyilván vannak a neten erről más források is!
2012. február 24., 18:50 Emília
Tisztelt LOTTI 171!
Nem biztos, hogy pontosan ugyanarra gondoltunk a kínai árudömpinggel kapcsolatban. A jelenségen túl arra próbáltam felhívni itt a büszke magyar hont gyarmatosító unió ellenzőinek figyelmét, hogy az unió elvárásokat támaszt (lásd Szilágyi József alábbi korrekt leírását erről), és hogy ezeknek az európai normáknak meg tudjunk felelni, hogy a gazdaságunkkal a közösség folyamataiba be tudjunk kapcsolódni, ehhez kapunk támogatásokat különböző címeken. Miközben az egész iparágaink sorsára a végső keresztet rátevő kínai árudömpinggel, és a kapcsolódó munkaerő-beáramlással ugyanezen unióelleneseknek semmi bajuk, úgy tűnik. Holott ehhez a behozatalhoz semmi pótlólagos erőforrás nem társul, nem érkezik hozzánk! Igaz, nem is akarnak bennünket sem a demokratikus jogállam, sem a felelős kormányzás, sem a szociálisan legalább valamelyest érzékeny piacgazdaság, sem más hasonló európai rémségek követésére rávenni!
2012. február 24., 18:43 kompember
Kedves Anna,
Nem ismerem, csupán ebből a pár sorából következtetek: ilyen tehetségtelenséggel keveredett irigységgel gyakran lehet találkozni.
Keressen másban örömöt, hogy megtalálja az önmegvalósításhoz vezető utat.
További 133 hozzászólás megtekintése »


Orbánék maguk ásták a brüsszeli vermet »

Címkék: