Argentínához és Venezuelához hasonlítja…..

HVG.HU \ GAZDASÁG

Kopits: Orbán még visszaléphetne a harctól

2012. január 10.,Szerző: hvg.hu

Címkék: Venezuela; Argentína; Wall Street Journal; jegybanktörvény; Költségvetési Tanács; Kopits György;
kinyomtatomKinyomtatomElküldömElküldöm
Twitter
Argentínához és Venezuelához hasonlítja Kopits György, a Költségvetési Tanács volt elnöke a magyar gazdaságban történteket a Wall Street Journal véleményoldalán közölt írásában. A közgazdász szerint azonban még nincs késő, Orbán még mindig elállhat a "veszélyes kísérletétől".
Kopits György, az azóta kiherélt Költségvetési Tanács egykori elnökének írását közli a Wall Street Journal véleményoldala. A közgazdász felidézi az Orbán-kormány "unortodoxnak" nevezett, kiszámíthatatlan gazdaságpolitikájának egyes lépéseit (különadók, áfaemelés 27 százalékra, magán-nyugdíjpénztári tagok visszakényszerítése az állami rendszerbe, bíróságok és független intézmények gyengítése, jegybanktörvény), melyeknek az illetékes miniszterek szerint 5 százalékos növekedéshez és az államadósság csökkentéséhez kellett volna vezetnie.
Kopits György azonban úgy véli, Argentína és Venezuela gazdasága azért tudott felszínen maradni, mert a nyersanyagárak magasan maradtak, mindkét ország pedig komoly természeti erőforrásokkal bír - Magyarország azonban nincs ennyire kedvező helyzetben, ezért Kopits szerint a jegybanktörvény két fronton is komoly károkat okoz az országnak.
A cikk itt olvasható:
http://hvg.hu/gazdasag/20120110_kopits_gyorgy_wsj#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_01_10&utm_content=normal

Címkék: ,