Magyarországra támadhat az Anonymous

Ez már nem vicc! Amikor egy ország elektronikus rendszerét veszélyezteti a működést lebénító  crackertámadás, a lábak megremegnek. A lényeget a külföldi elemzők, illetve az “egyszerű” olvasók is jól látják: hazai állapotainkat az önkény fogja jellemezni, ha ez a folyamat és az azt tápláló 2/3-os gőg továbbra is ekkora erővel tombol. Van mit meggondolni a “Kedves Vezetőnek”!
-----------------------------------------
Twitter-üzenetben fenyegette meg Magyarországot az Anonymous nevű nemzetközi crackerszerveződés finnországi csapata - írja a hwsw.hu. "Orbán és a Fidesz elnyomó törvényeivel megöli a demokráciát Magyarországon" - írja üzenetében a csoport.
---------------------------------Az Anonymous eddig rendszerint nem fenyegetett alaptalanul, a tegnap este közzétett, politikai tartalmú üzeneteket a korábbi tapasztalatok alapján nem érdemes félvállról venni - a csoport tagjai feltehetően rövidesen megkezdik a tevékenységüket Magyarországon - már ha eddig még nem kezdték meg. Hogy mit vesznek célba és mikor, arról csak találgatni lehet - írja a hwsw.hu.
Hogy Magyarországon mire lehet számítani az Anonymous fenyegetése után, nem tudni - a csapat eddig is rendkívül változatos támadásokat indított különféle célpontok, főleg nagyvállalatok, államigazgatási, illetve  rendvédelmi szervek informatikai infrastruktúrája ellen - írja a lap. Az Anonymous már hónapok óta dolgozik a környező országokban, Ausztriában szeptember végén például 25 ezer rendőr személyes adatait hozta nyilvánosságra, mondta el a HWSW-nek Keleti Arthur IT-biztonsági szakértő, az ITBN főszervezője. "Az, hogy eddig Magyarországot nem támadták, inkább csak a szerencsének köszönhető."
További részletek a hwsw.hu cikkében.
http://hvg.hu/Tudomany/20111222_anonymous_hack_magyarorszag#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_12_22&utm_content=normal

Címkék: ,