Ki állítja le végre Orbán Viktort?

 
ecoline.hu 2011.12.20.,image
Minden eddiginél keményebbé vált a meccs a magyar szabadságharcosok és a világ, közelebbről az Európai Unió között. Az elmúlt napokban sorra érkeztek a hírek a szembenállás legfrissebb frontjairól, aki hosszasan akar ezekről olvasgatni, írja be keresőnkbe az Orbán szót, vagy rágja végig magát az [origo] cikkén.
Természimageetesen szép dolog, hogy egy ország a maga ura akar lenni és senki sem rajong azért, hogy folyamatosan kívülről pofázzanak bele a dolgaiba. És persze lehet vitatkozni azon is, hogy kétharmados többséggel meddig illik elmenni a jogállam lebontása terén. Megfelelő gazdasági helyzetben Brüsszel tétlenül nézné, hogy mit művelnek a magyarok, de valószínűleg nem is igazán érdekelné.
Most is csak azért áll a bál, mert az arc hatalmas, de a zseb üres. A kuruc kormány a halálba kívánja Európát, de a pénze az nagyon kellene, lehetőleg feltételek nélkül. Emiatt van ha úgy tetszik zsarolásra alkalmas pozícióban az EU.
Ennek lehet örülni, mondván, ha már itthon nem maradt ellensúlya a kormánynak, legalább az uniós tagság megvéd Orbánék teljes ámokfutásától. Meg persze lehet utálni, mert szar dolog a függetlenség egy részét feladni. Egy dolgot nem érdemes: eszetlenül hadakozni a szélmalmokkal.
image
A pénz ott van, a pénz kell. Lehet anyázni bárkit, de egy felelős kormány ilyenkor nyel egy nagyot és megpróbál együttműködni azzal, akinél a pénz van. Köpködjék Barroso fotóját a gumiszobában, ahol senki se látja, nem gond, de tárgyaljanak vele normálisan. Tízmillió ember jövőjével szórakoznak
Az olyan ötletek, hogy "ha ezek nem adnak, majd a jegybank tartalékot lenyúljuk",az elmebaj kategóriájába tartoznak - ha nem is dől be a forint, elképesztő bizalomvesztést okozhat, hosszú távra visszavetheti a gazdaságot, ha megpróbálják meglépni.
Tényleg senki sincs, aki visszafogja Orbán Viktort?

Címkék: , , ,