Felejtsd el az IMF-et: Amerika közbeszólt

Van egy olyan bibliai ihletésű gondolat (tulajdonképpen egy prófécia) ami szerint Amerika a maga hatalmas anyagi/katonai/gazdasági túlsúlyával, az egész világon uralkodó tényezővé válhat. Ami az amerikai polgárok – és elsősorban a mindenkori vezetőik – tudatosan, erre a szerepre irányuló beállítottságát illeti, van is ebben valami. Például amit egyes intézkedések, kijelentések – akár az itt olvasható majdnem diktátum - is elővételez. A jövő minden bizonnyal sokat el fog árulni a mélyben meghúzódó szándékokról, és ezek megvalósításáról. A magam részéről figyelem a biblia és a valóság közti párhuzamokat, a Jelenések könyvének Amerikára vonatkoztatható kijelentéseit. Egy könyvet ajánlok olvasásra:Amerika a próféciákban   Letöltés képernyőre (.pdf 1095 kb)

2011.12.02., 21:25 image

Az Egyesült Államok elkenheti az eurózóna vezetőinek arcán kerekedő mosolyt.

Az USA konzervatív politikusai hallani sem akarnak arról, hogy a 70 százalékban általuk finanszírozott IMF mentse meg az európai peremországokat. Thomas Coburn szenátor és társai elsősorban az amerikai pénzügyminiszter jövő heti európai útjának célja miatt aggódnak, és megelőző csapásra készülnek.

Az EU vezetői a hét elején látogattak Washintonba, ahol az amerikai elnök zárt ajtók mögött elvileg arról tájékoztatta őket, hogy saját erőből kell megoldaniuk a válságot. Timothy Geithner pénzügyminiszter azonban pénteken közölte, hogy a jövő héten Európába látogat, ahol a spanyol és az olasz kormány delegációjával tárgyal. Coburn szenátor és társai attól tartanak, hogy Geithner az IMF-segély részleteiről akar tárgyalni a dél-európaiakkal, márpedig a Valutaalap bevonásáról a konzervatívok hallani sem akarnak.

bika

A “földből” feljövő vadállat. Amerika jelképe a bibliában.

A szenátorok egy törvényjavaslaton dolgoznak, amelyet még Geithner látogatása előtt be kívánnak terjeszteni. A The Hill értesülése szerint a javaslat arra kötelezné az Egyesült Államokat, hogy az IMF legnagyobb befizetőjeként vétózza meg a Valutaalap európai beavatkozását. Coburn szerint az amerikai adófizetők pénzének jobb helye is lehetne annál, minthogy az IMF-en keresztül az európai peremországok költségvetésének lyukait foltozzák belőle. A szenátor számításai szerint az USA-nak - első befizetőként - 176 milliárd dollárral kellene beszállnia bármely Spanyolországnak és Olaszországnak nyújtott mentőövbe.

Coburnék kezdeményezése persze legkésőbb az elnöki vétónál elbukna, hiszen mind Obama, mind pénzügyminisztere jelezte már, hogy nem ellenzi az IMF feltőkésítését, illetve az európai válsághelyzet amerikai adófizetési pénzből történő enyhítését.