2011 Karácsonyi anziksz a parlament előtt

Karácsony a parlamentben: kiengedték a képviselőket, beindult a szavazógép

PERCRŐL PERCRE
http://hvg.hu/nagyitas/20111223_lmps_kepviselok_nagyitas?FullComment=true#comments

NYT: a magyar demokráciát "lassított puccsal", apró vágásokkal szeletelik fel

2011. december 22., csütörtök, 11:26 • Utolsó frissítés: 2011. december 22., csütörtök, 11:45
Szerző: hvg.hu
A magyarországi politikai helyzetről közöl cikket a New York Times online kiadása, amely ellenzéki véleményeket megszólaltatva a demokrácia lerombolásáról ír.
Elfogadták az egykulcsos szja-rendszert is bebetonozó stabilitási törvényt, amelynek visszavonását az Európai Bizottság elnöke is kérte - ám ezt Orbán Viktor visszautasította. Kiengedték a Gyorskocsi utcából az LMP-s képviselőket, Gyurcsány Ferencéket és az MSZP-s politikusokat iimages. A Fidesz szerint politikai paródia zajlik. Percről percre.
http://hvg.hu/itthon/20111222_nytimes_magyar_demokracia#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_12_22&utm_content=normal
idő 2011. december 23., péntek | 17:06

Kint tüntetnek, bent szavaznak

Miközben a Kossuth téren tüntetnek, a parlamentben tovább folytatódik a rohammunka: átment az állami vagyonról szóló kétharmados törvény és azt, az új alaptörvény átmeneti rendelkezései közé illesztett módosító javaslatot is elfogadták, amely alkotmányos alapot teremt arra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összevonására.
http://hvg.hu/itthon/20111223_orban_mnb_parlamentimage

image
image
image






image

Török Gábor: Orbán aláírta a halálos ítéletét?
Biztos, hogy Barroso nem örül Orbán elutasító válaszának? - teszi fel a kérdést Török Gábor gondolatkísérletnek szánt posztjában, amelynek egyik lehetséges következtetése természetesen az, hogy Brüsszelben eleve Orbán elutasító válaszára építették fel stratégiájukat.
Ha azonban igenis kell a hitel az országnak, akkor Orbán lépése csődközeli állapotot jelent - mutat rá az elemző, aki eljátszik a gondolattal: mi van, ha minderre Brüsszelben is számítottak, sőt, szándékosan támasztottak olyan feltételeket, hogy Orbán megbukjon. Ez esetben ugyanis Orbán - butaságból vagy tudatosan - saját "halálos ítéletét" is aláírta - írja Török. A teljes cikk itt olvasható

Címkék: , ,