Alkotmánybíróság: Ha a csend beszélni tudna

Mivel a csend nem túl hangosan beszél, azoknak (is) lehet véleményük, akik (még) beszélni tudnak és mernek egy olyan ügyben, amiben a jövőjüket féltik.Bár a demográfiai robbanás hangja kétségkívül erőset szólt, a most középkorúakat (37 éves fiam és 50 éves lányom) eléggé bizonytalan helyzet várja, ha egy életen keresztül fizetgetett (levont) járulékaikat csak úgy elfelejthetik, mire öregek lesznek, (svédülünk ??). A mai nyugdíjasok pedig várják meg a februárra ígért nagyívü takarékossági bejelentéseket, amik után a várhatóan erősen megnyesett rokkantsági és egyéb járandóságokat sokan átválthatják munkaviszonyra, ha ugyan lesz kereslet csökkent munkaképességű seregre. Ez biztosan nagyon megnyugtatja az EU illetékeseit. (D.O)
http://hvg.hu/hvgfriss/2011.05/201105_magannyugdijpenztarak_es_az_alkotmanybirosa?FullComment=true#comments
Diszkriminatívnak, a jogalkotói hatalommal való visszaélésnek, az alapjogok korlátozásának minősítették a másfél száz alkotmánybírósági beadvány készítői a magánpénztári tagokat érintő törvényeket. Az első India Egypt Protestlélektani pillanatot ez ügyben már lekéste a taláros testület.
2011. február 05., szombat
Szerző: Molnár Patrícia

Címkék: Alkotmánybíróság; nyugdíjpénztár; magánnyugdíjpénztár; Ab;
 
Ez Egyiptom ma (2011 02 05)
109
Ez meg Magyarország ma (DN 2011 02…)
Sanya
Tegnap volt egy bejátszás a tévében és abban a király azt mondta, hogy az AB nem fog visszavonni semmit.
Ilyen kijelentéseket nem minden diktatúrában kockáztatnak meg. Mert azért sok helyen, legalább a demokrácia látszatára vigyáznak.
Mert ez már beismerése annak, hogy terror alatt tartja az igazságszolgáltatást.
Lényegében, nem én mondtam ki, hogy az ítéletek rendelésre készülnek.
Azok a boldog ötvenes évek…
Mondaná drága jó Biszku elvtárs.
naki70
sziasztok .nekem az tetszett,hogy mekkora összefogással sikerült a magánnyugdij pénztári tagoknak a visszalépés az államiba,én ezt visszakényszeritésnek hivnám.Utánna ezt ugy beállitani mint többségi akarat szerintem az emberek hülyének nézése.hajrá viki te vagy a király,vágd a fát magad alatt,nem kell már fletozni te se vagy különb sőt még rosszabb,de még kell egy kis idő mire rájönnek a te magyarjaid mekkora hazudozó vagy.
Gesund
Még valami:
Most olvastam, hogy az elszámoltatási "fölösleges" biztos havi fizuja 2,23 millió körül van. Ez havi, nem éves! Van aki ennél kevesebbet keres egy év alatt. Undorító az, hogy van nekik egy törvényük, ami megszabja a fizetés max összegét 2 millióban (szerintem még ez is rengeteg pénz - egy politikus ne keressen ennyi rahedli pénzt, mert ez az adófizetőké). És ők az elsők, akik megszegik a saját törvényüket. Elképesztő.
A magánnyugdíjakat is ilyen "nemes" dolgokra fogják elkölteni?
Az alkotmánybírók biztos nem fognak beleszólni...

Címkék: