Európa megint támad, meddig még?

Médiatörvény: Verhofstadt gyors cselekvésre buzdítja az Európai Bizottságot

Mielőbbi döntést vár a magyar médiatörvény ügyében az Európai Bizottságtól az Európai Parlament liberális frakciójának elnöke004.

A teljes cikk ITT olvasható

http://hvg.hu/vilag/20110108_Guy_Verhofstadt_mediatorveny#utm_source=20110108_nemet_lapok&utm_medium=Flyer&utm_campaign=hvg.hu

Véleményem: A siettetést még csak megérthetem, de a lóláb kicsit kilóg. A külföldi nagyvállalatokat “sujtó” válságadókat akarja Verhofstadt úr minél gyorsabban kivezetni a magyar törvényekből. Hát mi ez, ha nem egyoldalú támadás a nagy nehezen létrehozott költségvetési egyensúly ellen. Be akarják dönteni a kormány tekintélyét, a külföldiek érdekében. Nehéz egy hazafinak megállni kritika nélkül.Pfuj külföld !!!!

Die Welt-kommentár: Orbán szégyellheti magát

Három német lap közölt szombaton kommentárt a magyar médiatörvényről és az Orbán-kormány politikájáról. A legkeményebben a Die Welt cikkírója fogalmaz, aki szerint Orbán Viktornak szégyellnie kellene magát azért, hogy törvényét közvetve együtt említette más európai médiatörvényekkel005.

A liberális Süddeutsche Zeitungban közölt kommentár szerzője, Martin Winter úgy véli, hogy az Európai Bizottság még mindig nem fogta fel teljesen a médiatörvény kapcsán támadt konfliktus robbanóerejét és dimenzióját. Ha beéri a törvény egyes részeinek az európai irányelvekkel való technikai összevetésével, azzal csak tovább szítja a politikai vitát. Egyúttal elveszíti az európai szerződések őrzőjeként élvezett szavahihetőségét. Itt ugyanis nem bürokratikus előírásokról, hanem az Európai Unió alapvető értékeiről van szó.

A teljes cikk ITT olvasható

Véleményem: Ez a Die Welt kommentár megi028nt átmegy az európaijómodor határain.A többi európai oA hit védelmében_A_Nemzeti_Egyuttmukodes_Nyilatkozata_Schmitt_(3)rszág médiatörvényeit említve, miniszterelnökünk – szóvivője útján -  ugyan nem idézett egyetlen, általa említett törvényből sem, de – szerintem - joggal utalhatott azokra a törvényekre, még ha nekünk, egyszerű polgároknak fogalmunk sincsen a külföldi média működéséről. Némelyik magyar hetilap is beáll ebbe a rágalomária-kórusba, ahelyett, hogy a NAGY NEMZETI EGYSÉGET munkálná!!?, Legyen béke-szabadság- egyetértés !!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Történt közben egy és más, amit érdemes (lenne) meggondolni ott fent, mert a belföldi használatra szánt demagógia és a történések átfogalmazása, megmagyarázása nem fog sokáig működni. A hvg.hu teljes cikke ITT olvasható

Az EP elítélte a magyar médiaszabályozást

2011. március 10., csütörtök, 12:30  Szerző: hvg.hu


Címkék: Európai Parlament; médiatörvény;

Az Európai Parlament csütörtök déli strasbourgi plenáris ülésén a magyar médiaszabályozást elítélő négypárti határozatot fogadott el - jelentette brüsszeli tudósítónk.

A februárban elhalasztott végszavazás után az Európai Parlament csütörtöki strasbourgi plenáris szavazásán elfogadták a szocialista, zöld, liberális, egységes baloldali frakciók által közösen jegyzett határozatot. A szöveg az EBESZ és az Európa Tanács emberjogi biztosának álláspontjára alapozva szólít a magyar médiaszabályozás alkalmazásának felfüggesztésére és a média kormánytól való függetlenségének visszaállítására, az állami beavatkozás felszámolására a szólásszabadság és a kiegyensúlyozott tájékoztatás terén.

Egészen a szavazás előtti percekig napirenden volt a magyar kormányt támogató, a médiatörvényt ért bírálatokat elítélő Európai Néppárti ellenszöveg is, azt azonban végül Joseph Daul EPP frakcióvezető visszavonta a voksra bocsátás előtt. Lépését azzal indokolta, hogy a hétfőn Budapesten megszavazott módosításokkal a magyar szabályozás teljesen EU-kompatibilissá vált, amire a négypárti szöveg semmilyen módon nem reagált. Az EPP álláspontja szerint az ellenzék nem a realitásoknak rendeli alá álláspontját, az inkább politikai színezetű. A megszavazott szöveget támogató liberális párthoz (ALDE) fordulva Daul azt kérdezte, tényleg saját biztosukat, a médiaügyekért felelős Neelie Kroest támadó szöveget akarnak-e elfogadni.

---------------------------A hvg.hu teljes cikke ITT olvasható

Címkék: