Csipegettem a Weben,(azért ez a cölib. már ciki!)

 

Kérdőjel írta:Pedofilügyekben frissítik a püspök emlékezetét.005
---------------------------------------
A pécsi püspök tudott arról, hogy az egyházmegyei fő vagyonkezelője homoszexuális partnereinek az egyház vagyonából juttat nagy értékű ajándékokat – állítja egy katolikus pap, aki nyílt levélben sorolta fel azokat a szexuális bűntényeket, amelyekről Mayer Mihály is kapott információkat, de mégsem intézkedett. A pécsi egyházmegye ügyeiben egy - több mint negyven rendbeli - feljelentés alapján már októberben elrendelték a nyomozást, a napokban azonban egy ötszázmillió forintot érő ingatlanegyüttes megszerzése és az állami pénzek visszatartása miatt egyházon belülről is feljelentették a pécsi püspökséget.
-------------------------------------
A feljelentésben szereplő ügyek átívelik a fél BTK-t.
Pedofília, sikkasztás, tanuk megfélemlítése, megvesztegetés, mindezekre való felbujtás, stb. évek óta közismert volt az egyházmegyében, a bűnösök mégis érinthetetlennek bizonyultak.
Miért ?.....

Dr Smart írta:A colibatus nem a szexualitas visszaszoritasa miatt van, hanem az egyhazi vagyon megorzese volt a cel.
Ez idaig mukodott mert nem derultek ki azok a dolgok, amik megrengetik az egesz rendszert.
Nehez lesz hozzanyulni az ismert okok miatt, de a valtozas elkerulhetetlen.


A papi cölibátus nemcsak a közvetlen szexuális kilengések és zajos érzelmi konfliktusok elkerülésére van, hanem azért is, hogy teljes lelki-szellemi elmélyülésre és az egyház méltó szolgálatára kényszerítse a papokat.
A cölibátus eltörlését az idősebb papság nem igazán követeli, ezért valóban nehéz lesz a megvalósítása.

Saját volt könyvelője is feljelentette a pécsi püspökséget
* Index/MTI
2011. január 7., péntek 15:47
A Somogy Megyei Főügyészség október óta újabb gazdasági jellegű feljelentés alapján rendelt el nyomozást a pécsi egyházmegye ellen. A Mayer Mihály által vezetett püspökség régi alkalmazottja százmilliós nagyságrendű sikkasztás és számviteli fegyelem megsértése miatt fordult a hatóságokhoz.
Somogy megye folytatja a nyomozást a Pécsi Egyházmegyét érintő, különösen nagy értékre elkövetett csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt indított ügyben - számolt be a Legfőbb Ügyészség döntéséről Fekete Róbert. Somogy Megyei Főügyészség ügyésze arról nem adott tájékoztatást, hogy az újabb feljelentés honnan érkezett.
Az ügyészség névtelen feljelentés alapján október végén rendelte el a nyomozást. Úgy tudjuk, az ügyben újabb, immár névvel vállalt feljelentést a püspökség korábbi könyvelője tette. A volt alkalmazott gyanúja szerint az egyházmegyénél százmilliós sikkasztások történtek.
It nem indokolt az előzetes letartóztatás ? Rablánc... ?

#394104 Hozzászólás 2011. január 7., péntek 23:09, ebenezer


"Úgy tudjuk, ..."
Ennyire én is vagyok óvatos duhaj. Én meg úgy tudom, semmi lopás, semmi vesztegetés, semmi bűn, mindenki meggyónt és hófehér.
Amúgy ha én vagyok a lopó akkor sorban minden tanúságtételre alkalmas papnál meggyónom a dolgot, így gyakorlatilag egy sem tanúskodhat ellenem, hisz gyónási titkot bíróság előtt sem sérthet meg, és nem pofázhat el.
Tehát mindenki tudhat a dolgaimról, sőt, még mint esetleges tanú is ki van lőve.
Ennél szebb a dolog már csak akkor lehet ha pluszban még nem is vagyok katolikus, hanem Krisnás, budhista, luteránus vagy vallástalan.


Előzmény: #394091, Kérdőjel

Lemondott a pécsi püspök010
2011. január 19., szerda 12:56
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága közleményben jelentette be, Mayer Mihály lemondott a pécsi egyházmegye vezetéséről. Lemondását a pápa elfogadta.
A katolikus egyházon belül szokatlan lépésre szánta el magát a pécsi püspök: Mayer Mihály lemondott az egyházmegye vezetéséről.
A Püspöki Kar közleményben jelentette be, hogy XVI. Benedek pápa elfogadta Mayer Mihály lemondását a Pécsi Egyházmegye lelkipásztori kormányzásáról. A püspök az Egyházi Törvénykönyv 401. kánon 2. paragrafusára hivatkozott. Az egyházi törvénykönyv vonatkozó része szerint tehát betegség vagy a hivatal betöltését akadályozó "más súlyos ok" áll a lemondás hátterében.
A pápa ezzel egyidejűleg Veres András szombathelyi megyéspüspök urat a Pécsi Egyházmegye sede vacante apostoli kormányzójává nevezte ki.
A katolikus egyház püspökökre vonatkozó szabályai szerint a 70 éves Mayer Mihálynak még öt éve lett volna hivatalában. A püspököknek ugyanis 75. életévük betöltése után kell benyújtani lemondásukat a pápához, aki személyes mérlegelés után dönt, mikor nevezi ki az utódot.
hirdetés
A Mayer vezetése alatt álló egyházmegye gazdálkodását és pénzügyeit a rendőrség vizsgálja, miután az elmúlt hónapokban több feljelentés is érkezett a hatóságokhoz. Az első feljelentésről az Index adott hírt [1] október végén. Akkor mintegy 40 rendbeli bejelentés érkezett a rendőrségre, amelyek a gazdasági visszaélések gyanúja mellett felvetették azt is, hogy a püspökségen szexuális visszaélések is történtek.
Tény, hogy a feljelentésben Mayer Mihály mellett szereplő gazdasági vezetőt, Wolf Gyulát az elmúlt hónapokban csendben visszavonták felelős pozícióiból. Mayer regnálása alatt Wolf volt az egyházmegye valódi főnöke, nemcsak a püspökség gazdasági igazgatói posztját töltötte be, hanem ügyvezetője és társtulajdonosa volt az egyházmegye gazdasági ügyeit bonyolító Fény Kft.-nek is. A pécsi botrány kirobbanása óta Wolf kerülte a nyilvánosságot, és elvesztette tisztségeit is, sőt neve eltűnt az egyházmegye papi nyilvántartásából is.
Azt még mindig nem tudom, hogy ha egy Geréb Ágnest előzetesbe lehet helyezni, egy Mayer Mihályt miért is nem ?...

#399241 Hozzászólás Ma, 16:03, Qkory


Csalás miatt négy évet kapott egy volt szentesi pap
"Csalás és más bűncselekmények miatt jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla Horeftosz Kristófot, a Magyar Ortodox Egyház Szentesi Egyházközségének egykori parókusát, aki jelenleg is szökésben van. "
Szép példát mutat nyájának a (lelki)pásztor… :roll:

Qkory
Hozzászólások: 20203
Csatlakozott: 2008. május 5., hétfő 20:37

Vissza a tetejére


#399108 Hozzászólás Ma, 7:14, Kérdőjel


Kérdőjel írta:Azt még mindig nem tudom, hogy ha egy Geréb Ágnest előzetesbe lehet helyezni, egy Mayer Mihályt miért is nem ?...

Qkory írta:Mert (még) nem vezetett otthon szülést:roll:


Igaz is, hol van egy otthon szüléshez képest a megvesztegetés, pedofilia és zsarolás.... melyiknél merül fel az összebeszélés, a bűnjelek elrejtésének veszélye.... (na jó a bűnismétlés mindekttőnél előfordulhat).

Előzmény: #399063, Qkory

A püspök úr szelektív memóriája

Úgy ítélem meg, hogy a jelenlegi politikai helyzet alapvetően fenyegeti a felekezetközi hitvédelem korrekt folytatását. Ennek az indokai:

Milyen politikai viszonyokat képzelek?
A jelenleg rajzolódó nem jó, de akkor milyen politikai viszonyokat képzelek, aminek a keretei között korrekt módon folytatható lenne az általam is művelt felekezetközi hitvédelem? Íme:

Címkék: