Életveszélyesen megfenyegették Paul Lendvait

 
Főoldal

 

2010. november 24., szerda, 11:57 • Utolsó frissítés: 9 órája
Szerző: Hírszerző

Az újságíró egy rendezvényen szólalt volna fel, amelynek témája Magyarország "politikai és kulturális jobbratolódása" lett volna. A rendezvény a fenyegetés miatt elmaradt - értesült a Hírszerző.
Frankfurtban le kellett mondani egy Magyarországról szóló rendezvényt, mivel ismeretlenek életveszélyesen megfenyegették az egyik résztvevőt, Paul Lendvait - értesült a Frankfurter Rundschau. A napilap információja szerint az Ausztriában élő ismert magyar újságíró-publicista csütörtök este Dalos György íróval és Can Togay színész-rendezővel a Goethe Egyetem és a Zöldekhez közeli Heinrich Böll Alapítvány pódiumbeszélgetésén vett volna részt, amelynek témája Magyarország "politikai és kulturális jobbratolódása" lett volna. Az alapítvány azonban tudomást szerzett a "masszív fenyegetésekről", úgyhogy nem akarták a vendég biztonságát veszélyeztetni - írja a Hírszerző.
A Heinrich Böll Alapítvány ugyanakkor hangsúlyozta: a rendezvény lemondása nem jelenti azt, hogy ne foglalkoznának a továbbiakban Magyarország jobbratolódásával. "Épp ellenkezőleg, a jövőben még határozottabban szóvá tesszük a (nemcsak Magyarországon) növekvő antiszemitizmust, nacionalizmust és jobboldali populizmust."
Kattintson a hirdetésre!
HvG Online Zrt. Minden jog fenntartva.

Címkék: